Urbanus buigt verlies in winst om

In 1995 mijmert Nonkel Bob (Bob Davidse) in Het Belang van Limburg over het leven. De bekendste liedjes van Davidse zijn Vrolijke vrienden (1958) en Annemarie (1968). 

Nonkel Bob: “Vriend, het leven is snel voorbij. Ik word nu vijfenzeventig. En wat heb ik gepresteerd? Wat liedjes gezongen, poppenkast gespeeld en dertig jaar met liefde en toewijding voor de BRT gewerkt. Voor een loon… Ach, je mag daar niet van wakker liggen. Maar als ik nu hoor dat Urbanus 350.000 frank (een kleine 9.000 euro, vandaag zou dat met de inflatie een paar duizend euro meer zijn) vraagt voor een show en ik weet dat ik nu nog, op mijn ouderdom, voor een paar duizend frank met mijn gitaar ga spelen… Mààr, je mag nergens spijt van hebben. Spijt en haat zijn de slechtste emoties voor een mens. Daar komt niets goeds van. Of ik misschien een grote carrière gemist heb? Natuurlijk. Jean Kluger (ontdekker van mensen als John Terra, Will Tura e.a.) heeft mij vaak gezegd: ‘Kom bij mij, ik maak van jou een grote ster.’ Ik had in de plaats van Bobbejaan Schoepen kunnen staan. Maar ik wilde niet afhankelijk zijn van iemand.”

Het toont aan dat Urbanus het toen al slim speelde. De resultaten zijn er vandaag zeker.

Een van de vennootschappen van Urbanus heeft in het laatste boekjaar opnieuw winst gemaakt. Dat is goed nieuws. In het boekjaar daarvoor was er immers een beperkt verlies. Die vennootschap is nu zowat 6,2 miljoen euro waard. De andere vennootschap van Urbanus weegt een miljoen euro. Urbanus is dus goed voor 7,2 miljoen euro.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More