Unieke schuurvondst: Mercedes 300 SL uit 1954 (foto’s)

En zelfs nog helemaal origineel, op de kleur na.

In een verlaten schuur in Miami werd onlangs iets heel erg speciaals teruggevonden: de drieënveertigste Mercedes 300 SL die ooit gebouwd werd.

De auto werd in 1954 nieuw verkocht, en vervolgens tien jaar lang door dezelfde eigenaar gereden. Die vond dat het na een decennium tijd was voor een nieuwe laklaag, maar zo ver kwam het uiteindelijk nooit.

De auto werd namelijk teruggevonden in een intussen niet meer zo nieuwe laag grondverf. Op de afgeschuurde en weer ondergestopte blauwe laklaag na, is de auto nog helemaal origineel, al heeft de tand des tijds wel genadeloos toegeslagen. Zelfs de banden waar-ie in 1954 de fabriek mee verliet, zitten er nog op. De kilometerstand weten we niet, maar allicht heeft de wagen in die tien jaar niet zo heel veel gebold, anders hadden die banden al lang vervangen geweest.

De klassieke sportwagen werd gekocht door de Californische afdeling van Mercedes-Benz Classic. Wat zij er mee van plan zijn, is momenteel nog niet duidelijk.

1

Image 1 of 8

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More