Ultimas 2020: tandacrobaat en krachtpatser John Massis is terug

John Massis (Brugge, 4 juni 1940 – Gent, 12 juli 1988) was een Vlaams krachtpatser en tandacrobaat. Zijn echte naam was Wilfried Morbée.

Massis specialiseerde zich in het plooien van ijzer met zijn gebit. Hij voerde ook stunts uit waarbij hij met zijn gebit auto’s optilde, treinen vooruittrok, of motorfietsen of zelfs helikopters tegenhield. Hij haalde hiermee meermaals het Guinness-recordboek.

Vandaag leek het alsof Massis terug was. Tijdens de uitreiking van de Ultimas 2020.

Bauke Lievens kreeg een prijs voor circuskunst. Toen ze een gesprek had met Sofie Lemaire werd een kunstje uitgevoerd door een man die een elastiek met zijn mond vasthield. Let ook op de hoop stoelen rechts in beeld.

Jan Jambon: “De uitreiking van de Ultimas is de jaarlijkse hoogmis voor de cultuursector. Het is het ideale moment om een aantal mensen, organisaties en gezelschappen in de kijker te zetten. Op die manier bieden we iedereen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en samenwerkingen te beginnen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More