UEFA wil geen homoverlichting bij de match Duitsland – Hongarije

UEFA verbiedt regenboogstadion in München.

De UEFA verbiedt het om bij de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije de Allianz Arena te laten verlichten in de kleuren van de regenboog. Dat meldt ‘BILD’. Jens Grittner, persvoorlichter van de Duitse voetbalbond, laat weten dat de UEFA vasthoudt aan de standaardkleuren die gelden voor stadions tijdens dit EK.

De gemeenteraad van München hoopte dat het EK-stadion in de stad bij de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije kon worden verlicht in de kleuren van de regenboog. De Allianz Arena van Bayern München kan aan de buitenkant in allerlei kleuren worden verlicht.

Vorige week nam Hongarije een zeer omstreden anti-homowet aan die de rechten van LHBTI’ers in het land drastisch inperkt. De wedstrijd tegen Hongarije was een ideale gelegenheid om daar vanuit Duitsland een signaal tegen af te geven. Maar de UEFA zegt ‘nein’. Bij ‘de voetbal’ doen ze liever niet aan politiek. Ze hebben al problemen genoeg met de flesjes cola tijdens de persmomenten.

Gelukkig is dat probleem van de ‘homokleuren’ er straks in Qatar niet. Daar zijn er alleen maar wat slaven ingezet om een megalomaan stadion te bouwen voor de wereldbeker, waarmee de schurkenstaat haar blazoen kan opblinken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More