UCI wil weten wat ploegleider Bramati uit Evenepoels achterzak haalde

Patrick Lefevere is razend.

“Ik wist niet dat er zoveel domme mensen waren”, schrijft Lefevere in een tweet. “Zelfs de president van de UCI. Computer gegevens.” Lefevere reageert daarmee op de speculaties over het verdachte pakje/bidon dat ploegleider Davide Bramati vlak na de val van Evenepoel uit diens achterzak haalt en in de zijne wegmoffelt.

Op 15 augustus dook Evenpoel tijdens een afdaling in een ravijn en liep daarbij een bekkenbreuk op. Er doken beelden op waarop te zien is dat de ploegleider van Deceuninck–Quick-Step een voorwerp wegmoffelt. Op Twitter ( de langste toog ter wereld) verschenen meteen de wildste geruchten. Dat kwam ook de UCI ter ore en daar hadden ze nog een eitje te pellen met Patrick Lefevere en startten een onderzoek. Volgens Patrick Lefevere verwijderde Bramati alle harde voorwerpen, inclusief een houdertje van een paar centimeter groot. Een soort mini-bidon met Cola, Red-Bull of een beetje cafeïne, niets dat verboden is.

De UCI wil het voorval toch van naderbij bekijken. “Wij hebben de CADF (een antidopinginstelling, nvdr.) gevraagd om de televisiebeelden verder te onderzoeken en getuigen te ondervragen over het object dat uit de zak van Evenepoel viel”, verklaarde voorzitter Lappartient op een persmoment bij de start van de Tour de France in Nice.

Men denkt nu in de richting van verboden data die door Evenepoel zouden zijn doorgespeeld. Bramati had verklaard dat hij dacht dat Evenepoel was gevallen, aangezien er geen data meer werden verzonden. De UCI wil weten over welke data hij het dan wel heeft. Geografische lokalisatie mag, maar andere data delen is verboden.

Wat er ook van zij, op het filmpje doet Bramati iets vreemds en je kan je inderdaad de vraag stellen of je – op het moment dat de nieuwe Edddy Merckx (mogelijks) levensgevaarlijk gewond op de grond ligt – een kleine bidon wegneemt en die recupereert in je eigen zak.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More