Uber gaat wel degelijk vliegende taxi’s inzetten (en nog snel ook)

Als het van het Amerikaanse bedrijf Uber afhangt, moeten elektrische vliegtuigen de fileproblemen in de grote steden oplossen. En als het even kan zo snel mogelijk.

Uber wil in 2020 al zijn verticaal opstijgende taxi’s een eerste keer de lucht in krijgen. Plaats van afspraak: de Wereldtentoonstelling in Dubai.

Om die droom te realiseren, zal Uber samenwerken met Aurora Flight Sciences, Pipistrel Aircraft, Embraer, Mooney en Bell Helicopter. Die ondernemingen werken op dit moment al aan verticaal opstijgende en dalende vliegtuigen.

Maar bij Uber denken ze verder. Ze hebben ook al een vastgoedpartner gevonden, zodat vliegtuigen makkelijk van de daken van kantoren kunnen vertrekken. Met ChargePoint hebben ze zelfs een partner voor het opladen van elektriciteit.

De vliegende taxi’s moeten een snelheid van 240 kilometer per uur halen. Maar bovenal moeten ze betaalbaar blijven. Een taxirit van San Francisco naar San Jose – zo’n 95 kilometer – kost nu $111 of zo’n 100 euro voor een reistijd van 1 uur en 40 minuten in de spits.

Met het elektrische vliegtuig overbrugt u 70 kilometer op 15 minuten en zal u $129 of 118 euro betalen. Maar dat is alleen maar in het begin. Na verloop van tijd moet u voor dat traject slechts $20 of 17 euro betalen, beloven ze bij Uber.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More