Twitch beloont krankzinnig figuur met belangrijke functie (video)

Austin Powers: “That’s not a woman, that’s a man, baby!”

Twitch is het grootste platform waarop gebruikers games kunnen livestreamen. Elke dag zijn er miljoenen mensen die op Twitch naar hun favoriete streamer kijken. Tja, met zoveel streams kan er af en toe eens iets mislopen, zoals een ti3tje dat eens even goeiedag komt zeggen.

Daarom dat Twitch ook beschikt over een Trust & Safety Council. Het is een soort raad die helpt bij het creëren van een veilige en gezonde onlineomgeving waarin mensen meningen kunnen creëren, vormen en delen. Dat is een beetje de eufemistische beschrijving, want in feite zijn het gewoon een deel mensen die de macht hebben om je te censureren of te bannen van het platform wanneer jouw mening hen niet aanstaat.

Daarom dat de hele Twitch gemeenschap enorm veel vraagtekens heeft bij de aanstelling van de gebruiker Ferociouslysteph om deel uit te maken van deze raad. Toen we onderstaande filmpjes bekeken, vroegen we ons net hetzelfde af.

Allereerst beschrijft ze zichzelf als een lieftallige trans-rendier-vrouw met het verlangen de wereld te helen. Laat deze woorden even tot je inzinken. In de filmpjes zien we ook hoe dit individu ervan houdt om af en toe geaaid te worden en gras te vreten als een rendier, met bijhorende geluidjes en al.

Maar dat is nog maar het begin. Ferociouslysteph laat ook weten dat de gaming wereld vooral bestaat uit blanke suprematie, en tevens ijvert ze er voor om de voice chat af te schaffen, zodat gamers niet meer verbaal met elkaar kunnen communiceren.

Het is dus vrij duidelijk dat er een Ikea-set aan schroeven ontbreekt bij deze persoon. We durven eerlijk gezegd niet vermelden ‘hij’ of ‘zij’, omdat we zelf niet zeker zijn. Of is het een meester-trol die trollen aan het trollen is op het hoogste trol-niveau?

Veel streamers zijn ook eerder boos op Twitch dan op het grazende rendier in kwestie. Want het is duidelijk dat hier om een instabiel persoon gaat die dringend professionele hulp nodig heeft en niet in staat is om deel uit te maken van een belangrijke raad op het platform.

Nu dat doet ons eraan denken, wij willen een rendierhoedje!

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More