Twerkende dames hebben spijt van optreden bij Australische marine (video)

Waar is de tijd dat er gewoonweg een fles champagne werd stukgeslagen tegen de boeg van een gloednieuw schip?

De Royal Australian Navy vond het een leuker idee om wat lieftallige twerkende dames in te huren om de voltooiing van de HMAS Supply te vieren. Een marineschip van maar liefst 1,3 miljard euro is dan ook gene kangoeroepis.

Echter: de dansgroep 101 Doll Squadron is totaal niet te spreken over de verslaggeving van hun optreden. Sterker nog, ze voelen zich nu onveilig en aangevallen.

De nieuwszender ABC zorgde namelijk via wat handig knip- en plakwerk in de montagekamer, dat het leek alsof de meiden hun twerk-routine uitvoerden voor alle belangrijke uitgenodigde gasten en hoge pieten bij de legertop. Dat terwijl deze VIP’s pas na de voorstelling arriveerden.

Door de manier waarop hun dans door ABC werd gefilmd, leek het geheel bovendien op een ordinaire strip-act.

De meiden hadden nochtans keihard gewerkt aan een choreografie en muzikale elementen die het zegenen van het schip en de golven van de oceaan moesten belichamen.

“We vonden het zeer eng om zo geseksualiseerd te worden door ABC”, aldus de dansgroep gespecialiseerd in Jamaicaanse dansstijlen.

ABC heeft zich ondertussen verontschuldigd.

101 Doll Squadron heeft wel hun Facebook en Instagram verwijderd vanwege de negatieve feedback die de reportage heeft veroorzaakt.

“Ik heb een boot. Ik heb een hele mooie splinternieuwe boot…” Maar wie heeft het nu gezien? Niemand. Crikey!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More