Tweede keus Louis Van Gaal dan toch Nederlandse bondscoach

Nederland krijgt weer een oefenmeester met een grote mond.

Louis Van Gaal – de man die slimmer is dan zij die dom zijn – mag het voor de derde keer proberen om het Nederlands elftal de WK-titel te schenken. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en Van gaal (69) zijn het bijna eens over een contract. Van Gaal heeft zo zijn speciale eisen, zeker nadat de bond hem eerder links liet liggen en koos voor Frank De Boer. Van Gaal is dus een afdankertje, tweede keus. Hij wil Danny Blind, Frans Hoek en Henk Fraser als assistenten en wil omwille van fiscale redenen in Portugal blijven wonen. Moet kunnen?

Louis was in een vroeger leven trainer van Ajax, Barcelona, AZ , Bayern München en Manchester United. En ook twee keer van het Nederlands elftal. Als bondscoach slaagde hij er niet in om het Nederlands elftal naar het WK van 2002 in Zuid-Korea en Portugal te loodsen, maar onder zijn leiding werden onze noorderburen wel derde op het WK van 2014 in Brazilië.

In 2016 werd Van Gaal ontslagen als hoofdtrainer van Manchester United om nadien – naar eigen zeggen – van zijn pensioen te kunnen genieten. Nu goed de ‘grote mond’ keert terug naar Oranje. Hij laat als “nieuwe hoeder van het Nederlandse voetbal” alvast weten dat hij de Hollandse School negeert en kiest voor 5-3-2.

Oranje heeft weer kleur gekregen. Van Gaal zal aanblijven tot na het WK in Qatar.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More