Twee modebewuste illegalen vergeten te betalen in de INNO van Leuven

Vorige vrijdag rond 17 uur hield een bewakingsagent van warenhuis INNO in de Diestsestraat in Leuven twee mannen in de gaten die aan de beveiligingsstickers van de parfums leken te prutsen.

Wanneer hij één man een testparfum in zijn heuptasje leek te zien wegbergen, sprak hij de man aan. De man probeerde weg te wandelen, maar de bewakingsagent hield hem tegen. Zijn vriend probeerde hem los te trekken. Er ontstond wat duw- en trekwerk waarbij de bewakingsagent en de twee verdachten op de grond vielen. Een derde minderjarige verdachte kwam de winkel binnen en probeerde zijn vrienden te helpen. Eén van de verdachten verliet de winkel toen hij de politie zag binnenkomen, maar hij kon snel gearresteerd worden, net als zijn twee medeverdachten.

De verdachten hadden ook een broek bij zich die eerder op de dag was gestolen uit winkel G-Star, ook in de Diestsestraat. De twee meerderjarige verdachten zijn mannen van 20 jaar oud die illegaal in België verblijven. Ze werden volgens het parket al voorgeleid bij de onderzoeksrechter en worden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en winkeldiefstal met geweld, in het kader van een vereniging. De minderjarige verdachte, de 15-jarige jongen die zijn vrienden wilde bevrijden uit de greep van de bewakingsagent, mocht na verhoor bij de politie beschikken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More