Turkse beklaagden veroordeeld voor oproep tot haat en geweld

Enkele beklaagden van Turkse afkomst stonden onlangs terecht voor het posten van berichten op de sociale media waarin werd opgeroepen tot haat en geweld, het aanbrengen van graffiti en het beschadigen van een gebouw van de vzw Fedactio, een koepel van verenigingen van de Gülen-beweging in België.

Fedactio (Federatie van Actieve Verenigingen in België) is een koepelorganisatie met actieve lidverenigingen over heel België. Samen willen ze alle burgers stimuleren om actief deel te nemen en streven we onder andere naar een inclusieve maatschappij waarin iedereen zich ten volle kan ontwikkelen.

Koepelorganisatie Fedactio bundelt de krachten van haar lidverenigingen. Daarnaast initieert, stimuleert en ondersteunt Fedactio zinvolle projecten op nationaal niveau. Een van haar doelen is het bevorderen van dialoog tussen verschillende gemeenschappen en de inclusie van iedereen, ongeacht achtergrond. Daarnaast reageert Fedactio proactief op de uitdagingen binnen de maatschappij.

De correctionele rechtbank van Gent deed op 16 november 2020 een uitspraak. De twee personen die graffiti hadden aangebracht, werden allebei veroordeeld tot een geldboete van 1.200 euro met 3 jaar uitstel voor een gedeelte van 900 euro. Daarbij werd het haatmotief weerhouden. Unia was betrokken partij.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More