Trust me: spannend genoeg om verder te kijken

Op zaterdagavond kun je op Canvas vaak spannende reeksen zien. Gisteren waren de eerste twee afleveringen van de tweede reeks van ‘Trust me’ aan de beurt. Voor zover we weten, heeft Canvas de eerste reeks van de Britse serie nooit uitgezonden, maar dat is geen probleem om te volgen.

Een zwarte soldaat, korporaal Jamie McCain, werd gewond tijdens een gevecht in Syrië en belandt deels verlamd in een Brits ziekenhuis. Tijdens zijn opname in dat ziekenhuis ziet hij de ene na de andere patiënt overlijden.

Het is niet onmiddellijk een uitgangspunt dat me kan bekoren of verleiden om te kijken, maar aangezien mijn partner fan is van dergelijke reeksen, keek ik eerst met een oog en dan toch met twee ogen.

Volgende week krijgen we in principe de volgende twee afleveringen (van vier). Het zijn onmiddellijk ook de laatste twee van deze reeks. In Engeland was er een beetje opschudding omdat het voor sommige kijkers niet helemaal duidelijk was wie nu eigenlijk de moordenaar is. Met behulp van screenshots van de reeks werd dan door een krant telkens uitgelegd wat er gebeurde.

Dat is op zich geen goed teken. In principe moet na de finale duidelijk zijn hoe de vork van de moordenaar precies in de steel zit. Als het scenario iets complexer wordt zoals hier, dan is een beetje uitleg soms nuttig, aangezien niet elke kijker goed oplet of een gediplomeerd arts is.

De hoofdrol wordt in de eerste twee afleveringen zeer geloofwaardig neergezet door een acteur die eerder in de films over Harry Potter speelde. Dat is op zich een verdienste.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More