Trump wilde een gracht met krokodillen bij de Mexicaanse muur

Het Boek ‘Border Wars’ dat volgende week uitkomt, onthult enkele drastische ideeën van president Trump.

In het nieuwe boek dat als ondertitel ‘Inside Trump’s Assult on Immigration’ kreeg, komen medewerkers van het Witte Huis aan het woord.

Op een meeting in maart stelde Trump voor om niet alleen de 3.200 kilometer lange grens met Mexico volledig af te sluiten met een muur, maar om ook grachten te graven en daar krokodillen in te zetten. Hij liet daar een kostenraming van maken. Bovenop de omheining wilde hij, naar Berlijns model, prikkeldraad en pieken “die de menselijke huid kunnen doorboren”. Wie hier toch nog voorbij zou geraken, wilde Trump doen stoppen door hen in het been te schieten. Toen men hem erop wees dat dat onwettig was, schreeuwde Trump dat ze hem wilde doen overkomen als een idioot.

De ‘scherpe kantjes’ zijn verdwenen, maar de muur komt er wel. De werken zijn begonnen, nadat Trump 3,25 miljard liet vrijmaken door humanitaire projecten uit te stellen. Zolang hij niet is afgezet blijven ze bouwen en komt Trump zijn verkizeingsbelofte na.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More