Trump slaat weer wild om zich heen

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Op een toespraak voor belangrijke donoren van de Republikeinse partij heeft Donald Trump zich weer laten gaan dit weekend. Hij schold er andere Republikeinen uit, en herhaalde de valse claim dat de verkiezing van hem gestolen is. Op een bijeenkomst die normaal zou draaien rond ideologische herbronning, werd pijnlijk duidelijk dat ideologie er voor de partij niet meer toe doet.

Trump was in vorm zaterdagavond. Op het vierjaarlijkse nationaal comité, waar normaal wordt gereflecteerd over het resultaat van de verkiezingen, noemde hij Mitch McConnell (minderheidsleider in de Senaat) een “dumb son of a b*tch”. En ook onder andere Anthony Fauci (belangrijkste medische adviseur van het Witte Huis) en Mike Pence (ex-vice president) moesten het ontgelden.

Op die manier profileert hij zich weer als machtigste Republikein, een positie die hij in de laatste weken leek te zijn kwijtgespeeld. Zijn speech, het opvoeren van zijn fondsenwerving, en het feit dat hij zich meer en meer begint te moeien met de tussentijdse verkiezingen van 2022, laten weinig twijfel over zijn macht binnen de partij.

Heel wat Republikeinen reageren voorzichtig geërgerd op Trump’s nieuwe uithaal. Zij zouden graag terugkeren naar een tijd waarin de partij nog ergens voor stond, in plaats van te teren op confrontatie en media-aandacht. 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More