Trump is de meest pro-gay president in de geschiedenis

Raar, maar waar.

In een interview met Geraldo Rivera zegt Trump dat hij er geen probleem mee zou hebben om een homoseksuele presidentskandidaat te steunen. Daarmee verbaast Trump tweemaal.

Enerzijds verwacht niemand zulks liberaal standpunt van de conservatieve Donald. Anderzijds is hij hiermee zeer mild voor zijn mogelijke tegenstander bij de presidentsverkiezingen, Pete Butigieg. En dat is niemand van Trump gewoon. Meestal sleurt hij tegenstanders op onnavolgbare wijze door het slijk.

Democraat Buttigieg is openlijk homoseksueel. Volgens Trump hindert dat Buttigieg ook niet voor zijn politieke succes. Trump is de eerste president in de geschiedenis van de VS die het homohuwelijk steunt tijdens zijn verkiezingscampagne. Hij lanceerde bovendien een wereldwijde decriminalisering van homoseksualiteit, benoemt LGBT-mensen in zijn administratie en is de eerste Republikeinse president die de Pride maand erkende.

Elke stem is natuurlijk een stem, maar hij blijft verbazen.

 

foto:Twitter

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More