Trump gebruikt fake news om fake news aan te klagen (video)

Niets is waar en alles is waar.

Iedereen weet dat CNN en Trump geen vrienden zijn. Dat is een understatement, reporters van CNN worden op persconferenties door de president voortdurend te kakken gezet en de mond gesnoerd. Standaard dargument van Trump is ‘fake news’.

In het najaar zijn het presidentsverkiezingen en de (vroeger) onwankelbare Trump heeft door de coronacrisis en de Black Lives Matter-protesten in de peilingen een achterstand opgelopen op zijn uitdager Joe Biden. En dus worden nu alle registers opengetrokken in een meedogenloze mediaoorlog. Het beloven ‘vuile verkiezingen’ te worden.

Twitter heeft opnieuw een tweet van Amerikaans president Donald Trump gelabeld als “manipulated media”. Trump tweette een video waarop een vals bericht van CNN te zien is over een “racistische kleuter”. De vervalste beelden worden nota bene gebruikt om te waarschuwen voor ‘fake news’. Het moet aantonen dat CNN bewust ‘fake news’ heeft verspreid. Alleen blijkt nu dat de tweet zelf ‘fake news’ is. CNN postte de video eerder met de boodschap “Deze twee kleuters tonen ons hoe echte beste vrienden eruit zien”. Maar nu krijgen we heel wat anders te lezen. CNN ( of iemand die wil doen geloven dat het CNN is), zegt op het filmpje nu plots: “Bange kleuter loopt weg van racistische baby. Racistische baby waarschijnlijk Trump-stemmer. Daarna toont de video “wat er echt gebeurde”, waarna te zien is van hoe twee kleuters op elkaar aflopen en elkaar omhelzen, en samen weglopen. “Amerika is niet het probleem. Fake news wel”, valt er daarna te lezen.

Een gemanipuleerde waarheid dus, als voorbode van gemanipuleerde verkiezingen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More