Trump blijft verliezen, maar voor hoelang nog? (video)

Historisch: tweede impeachment van Trump is een feit.

Het is de Democraten niet gelukt vice-president Mike Pence te overtuigen om Trump politiek te begraven met het 25ste amendement. Maar het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft Donald Trump nu wel officieel in beschuldiging gesteld. Daarmee is zijn tweede impeachment een feit. Of het daadwerkelijk tot het ‘afzetten’ van de president komt, is niet zeker. De woede van de Democraten is begrijpelijk, maar de vraag is of ze er goed aan doen Trump tot het martelaarschap te verheffen.

Trump-fans zijn ontevreden mensen die ervan overtuigd zijn dat hen onrecht wordt aangedaan. Met de impeachment-procedure vergroot je wellicht hun ongenoegen, een emotie die Trump de komende dagen ongetwijfeld zal gebruiken. Dat bleek al meteen uit een videoboodschap van de president, vlak nadat de tweede impeachement-procedure was goedgekeurd. Die verscheen op het Twitteraccount van het Witte Huis.

“Degenen die vorige week deelnamen aan aanvallen, zullen berecht worden”, zei de president in de boodschap, waarin hij beweerde dat degenen die vorige week het Capitool bestormden, niet zijn “echte aanhangers” zijn. “Dergelijk geweld gaat tegen alles in waar ik in geloof en tegen alles waar onze beweging voor staat.” Over de afzettings-procedure geen woord. Trump had het wel nog over de manier waarop hij door de media gecensureerd wordt. Dat hij door verschillende socialemedia bedrijven van hun platforms werd geflikkerd, noemde hij een “ongeziene aanval op het vrije woord”.

Ondertussen maakt Amerika zich op om zich tegen zichzelf te beschermen op 20 januari, de dag dat Joe Biden zal worden ingehuldigd als de 46ste president van het land van de grote democratie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More