‘Tricky Dick’: de dramatische val van een leugenaar

De politieke doodstrijd van Richard Nixon.

Na een overtuigende verkiezingsoverwinning wordt Nixon herkozen tot het Oval Office. Maar kort na zijn tweede termijn begint het Watergate-schandaal hem op te breken. Terwijl de president een strijd voert in de pers en in de rechtbank, wordt de wanhopige man die in hem schuilt, zijn grootste vijand.

Van januari 1969 tot augustus 1974 was Richard Nixon, bijgenaamd Tricky Dick, president van de Verenigde Staten. Hoe slaagde hij er na enkele nederlagen tóch in op die machtspositie te komen, en hoe kwam na ruim vijf jaar zijn dramatische val tot stand?

Zelfs als je heb je de vorige afleveringen van de 4-delige documentaire reeks niet gezien, dan nog nog is deel vier een must. De serie is volledig gebaseerd op archiefmateriaal en bevat niet eerder vertoonde beelden van Nixon die zichzelf verschool achter het masker van de macht. Niemand kon inschatten wie hij echt was.De 37ste president van Amerika bleef het spel spelen tot het bittere einde. Het was alsof hij vijanden nodig had om te kunnen functioneren.

CANVAS / 18 februari, om 23:20 – 00:00 : ‘Tricky Dick’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More