“Transseksualiteit is oké, maar daar mogen geen rechten uit voortvloeien”

Dit neigt naar Gendergestapo.”

Er was een tijd dat een man een man was, en een vrouw een vrouw. Vandaag weten dat er nogal wat mensen zijn die worstelen met hun gender en geaardheid. Zij krijgen daar – in theorie – begrip voor in de Westerse maatschappij. In andere culturen – en daar woont meer volk dan in Europa – kan het zijn dat je daarvoor nog van een dak wordt gegooid. Wanneer je worstelt met je ‘ik’ mag je dus je twee pollekes kussen dat je hier geboren bent.

Als mens zijn we allemaal gelijk en moeten hetzelfde mogen en willen. Doch dat is theorie. In de echte werkelijkheid zoeken gestoorde crimineeltjes een slachtoffer op een datingsite voor homo’s, beroven hem van het leven en ons van een illusie. Plots gaat iedereen op de barricades luid staan roepen dat zo tolerant zijn. Dat de daders meteen, zonder bewijs, een moord uit homohaat hebben begaan, staat daarmee ook meteen vast. En daarmee begaan ze daar boven op de barricades dezelfde fout als de homofoben: voor-oordelen.

“Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt’ zegt de wijsheid van de Bijbel. Maar de mens is zwak en niet alleen zijn/ haar vlees. Let wel dat mes snijdt aan twee kanten. Vlaams Belang schrapt de kandidatuur van Jef Elbers als bestuurslid voor het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Volgens Voorzitter Van Grieken omdat Elbers gezien wordt als de symbolische stok om de Vlaams Belang-hond mee te slaan. “Wie een andere mening heeft over transgenders, mag blijkbaar een job niet uitoefenen”, zegt Van Grieken bij ‘HLN Live’. “Ik vind dat een beangstigende evolutie.” De Vlaams Belang-voorzitter zegt wel begrip te hebben voor transseksualiteit. “Maar ik vind niet dat daar rechten uit voortvloeien.”

Elbers vindt de gaypride “echt vies” bijvoorbeeld en hij hanteerde nog wel meer homofoob taalgebruik. Exit Elbers dus bij het Vlaamse Belang.

Maar van Grieken komt wel met een ‘maar’: “Meneer Elbers is honderd procent geschikt voor die job”, aldus Van Grieken bij ‘HLN Live’. “Hij heeft de juiste expertise om scenario’s objectief te beoordelen. Wij hebben hem voor zijn kunde naar voor geschoven. Hij is een scenarist uit de duizend. Ik vind het verschrikkelijk dat iemand nu bijna beroepsverbod krijgt omdat hij een afwijkende politieke mening heeft. Dit neigt naar transgendergestapo.”

Daar is wellicht het laatste woord nog niet over gezegd.

 

 

 

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More