Toyota komt met knotsgekke sportwagen op de proppen (foto’s)

Dat is een beetje eigenaardig.

Vroeger hadden ze bij Toyota drie sportievelingen in het gamma. De Celica voor wie een betaalbare en ‘dagelijks bruikbare’ sportwagen wilde, de Supra voor wie het iets meer hardcore-sportkar mocht zijn en de MR2 voor wie een tweezitter met middenmotor prefereerde.

De GT86, die inmiddels al een tijdje op de markt is, is eigenlijk zo’n beetje de opvolger van de Celica. Er zit ook een nieuwe Toyota Supra aan te komen.

Tetsuya Tada, een hoge pief bij Toyota, liet onlangs weten dat er plek is voor nog een sportieveling in het Toyota-gamma. Een auto die kleiner en goedkoper moet zijn dan de GT86, en minder power onder de kap moet hebben.

Maar… nu zijn er toch wel beelden gelekt van een Toyota La Coupé, die hier en daar in Japan blijkt tentoongesteld te worden zeker! Mogelijk is dit het (prototype van) sportwagentje waarvan sprake. Het ìs namelijk een sportief ding dat kleiner en minder snel oogt dan de GT86. Het blauw in het logo verraadt dat het om een auto met een hybride – of zuiver elektrische – aandrijving gaat.

1

Image 1 of 11

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More