“Er komt een Touring-versie van de nieuwe BMW M3” (foto’s)

Het lijkt erop dat BMW eindelijk gaat doen wat de directe concurrenten al jarenlang – en succesvol – doen: een break-versie van hun meest gepeperde middenklasser maken.

Aan het begin van deze maand stelde BMW zijn nieuwe 3-serie sedan voor. Naar aloude BMW-traditie zal de komst van de Touring nog even op zich laten wachten. Die zal namelijk pas tijdens het Autosalon van Genève volgend jaar getoond worden.

Maar… bij het Britse ‘Autocar’ zijn ze over die Touring al wat pittige details te weten gekomen. Volgens het blad komt het ontwerp van de Touring voor een groot deel overeen met dat van de sedan. Aan de achterzijde zou hij een beetje op de 5-serie Touring lijken. De laadruimte van de nieuwe Touring zou ook wat groter zijn dan die van het weldra uitzwaaiend model.

Dat zijn geen wereldschokkende dingen natuurlijk. Maar dit wel: BMW zou van plan zijn om een M3 Touring te gaan bouwen. Allicht een strak plan, aangezien concurrerende auto’s als de Audi RS4 Avant en de Mercedes-AMG C63 Estate vlotjes verkopen.

Toch is het volgens ‘Autocar’ niet alleen de druk van de concurrentie die zal leiden tot de M3 Touring. Bij de nieuwe generatie 3-serie zouden de ontwikkelingskosten voor een M3 Touring gewoon veel lager liggen dan bij eerdere generaties.

Of de supersnelle 3-serie break er daadwerkelijk zal komen, is vooralsnog niet zeker. BMW zelf heeft immers nog niks bevestigd. Maar hoe-ie er uit zou gaan zien, zie je in een Photoshop van ene Andrei Nedelea.

1

Image 1 of 2

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More