Tour de France-medewerkers maken komaf met ‘Tourpiemels’ (video)

Tja, iemand moet het doen…

De Nederlands Omroep Stichting (NOS) kwam met een wel erg bijzonder nieuwtje. Op de route van de Tour de France wordt er door enthousiaste fans immers elk jaar van alles op het asfalt gekalkt. De namen van wielrenners, aanmoedigingen, huwelijksaanzoeken en dergelijke worden met verf of graffiti op het parcours geschilderd. Maar tussen die fans zitten natuurlijk ook elk jaar enkele grapjurken die het asfalt niet versieren met tekstuele boodschappen, maar bekladden met tekeningen van mannelijke geslachtsdelen.

Volgens NOS is dat een doorn in het oog van Tourorganisator ASO, die zoiets liever niet met de rit geassocieerd ziet en daarom elke dag een busje met twee medewerkers over de etappes laat rijden. Het is hun taak om alles dat niet in beeld mag komen, te verwijderen van de weg. En dat doen ze door de ‘Tourpiemels’ met hun eigen verfpot om te toveren tot echte kunstwerken van uiltjes of vlinders. Et voilà.

De weergave van deze video op andere platformen is geblokkeerd, bekijk hem op YouTube.  

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More