Tot 1 april verandert er niets

Virologen zijn tevreden met de conclusies van het Overlegcomité: “Enige juiste beslissing.”

Met uitzondering van de versoepelingen voor niet-medische contactberoepen, blijven alle maatregelen gelden tot één april. Met de woorden van premier De Croo klinkt dat als: “We hebben niet de beslissingen genomen, die we dachten te nemen.” Mooi gevonden. Hij had nog een mooie oneliner: “Als het stormt, kan je niet opstijgen.”

De situatie is te delicaat, de laatste cijfers niet goed genoeg om te versoepelen. “Dat zou onverantwoord zijn”, aldus nog De Croo. Volgende week is er echter een nieuw Overlegcomité, dan zal bekeken worden of de stijging van de cijfers van nu zich hebben doorgezet, of niet, en kan er eventueel toch weer beslist worden wat ze wilden beslissen. Een Time-out dus.

Toch blijft De Croo hoopvol: “Ik blijf ervan overtuigd dat het moment om te versoepelen niet meer zover af is, maar nu moeten we even wachten tot er meer duidelijkheid is.”

Er wordt weinig reactie verwacht. De bevolking was eerder deze week al gemasseerd met de statistieken en de voorspellingen van de wetenschappers. ‘Het rijk van de vrijheid’ wordt voor de gelegenheid door Alexander omgedoopt tot ‘de lente van de vrijheid’. “Die komt er aan”, aldus de premier.

Wij kijken uit het raam van de redactie en zien de eerste wilgenkatjes aan de bomen staan. Wanneer is het alweer lente?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More