Too hot to handle

62

Las Vegas dreigt onbewoonbaar te worden.

Wetenschappers doen het niet af als een gok, maar voorspellen dat Vegas onbewoonbaar heet dreigt te worden. ‘Onbewoonbaar’, ten minste: zonder airco.

Het zou wel eens kunnen dat in de toekomst inwoners van de stad zich niet meer in de open lucht zullen wagen, maar zich van hun airco-gekoelde huis met de airco-gekoelde auto naar hun airco-gekoelde werk zullen begeven en weer terug.

Oud-senator Segerblom meldde dat sinds 1970 de gemiddelde temperatuur in Las Vegas met 3,2 graden Celsius is gestegen. Nu al liggen de gemiddelde temperaturen in de zomer wekenlang boven de menselijke lichaamstemperatuur met 39 graden Celsius. Bij die teperaturen is het voor het menselijk lichaam onmodelijk af te koelen tenzij je over airco beschikt.

De opwarming van de aarde zou alles nog erger maken en zou temperaturen ‘buiten categorie’ tot gevolg kunnen hebben. We hebben deze zomer in ons land heel even mogen ervaren hoe dat voelt. Maar dat overkwam ons dit slecht enkele dagen, in Vegas praten we over maanden.

Ironisch genoeg ziet de Amerikaan ook een voordeel in deze evolutie. Vegas, dat wij vooral kennen als steenrijke gokstad, kampt namelijk met een enorm daklozen probleem. Dat zou met deze voorspellingen wel eens opgelost kunnen worden. Want buiten overleven zonder airco lijkt in de stad van de dobbelstenen in de toekomst onmogelijk te worden.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur