Tony Hawk doet 50 tricks voor zijn 50ste verjaardag (video)

Tony Hawk is een skateboardlegende en u zult flink wat boterhamkorstjes moeten opeten om zijn palmares te kunnen evenaren.

Hij wist tijdens de jaren tachtig en negentig een activiteit die werd beschouwd als nutteloos tijdverdrijf voor tieners te veranderen in een gerespecteerde sport. Hij won vrijwel iedere wedstrijd skateboarden en  al voor zijn twintigste stond hij jarenlang aan de top. Zo werd hij wereldberoemd nadat hij tijdens de X-Games als eerste skateboarder ooit een ‘900’ wist te landen. 

Maar ook zakelijk gezien boekte hij het ene succes na het andere. Zo is hij eigenaar over zijn eigen lijn van skateboards en zijn er een dozijn games van allerlei consoles die zijn naam dragen. Maar ook idolen worden een dagje ouder, wat niet betekent dat ze afgeschreven zijn.

Zo toont Hawk in onderstaande video dat hij op zijn vijftigste nog steeds in staat is de moeilijkste trucjes uit te voeren. Als u de exacte benaming wilt weten van elke uitvoering en het jaartal dat ze gecreëerd zijn, raden we aan de ondertiteling aan te vinken in onderstaande video. Hiep hiep hoera!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More