Tom Waes uitgejouwd door rode baretten

Promofoto van Waes met een rode baret zet kwaad bloed bij echte para’s.

‘Kamp Waes’ is een nieuw Eén-programma met – uiteraard – Tom Waes. Het programma volgt vijftien kandidaten die proberen te slagen voor de toelatingsproeven van de special forces. Knap gemaakt, onderhoudend, scherp en voor de fans van Tom nu al een topper. Maar lang niet iedereen is fan van het eerste uur. Een Humo-cover zette kwaad bloed bij de para’s omdat Waes met een rode Baret op zijn kop als een Amerikaanse Uncle Sam naar de lezer wijst.

Echte rode Baretten spuwen Tommeke uit in een Facebookgroep. “Waes, fout bezig, kerel. In het Verenigd Koninkrijk is er een gelijkaardig programma geweest, maar daar heeft de presentator nooit een rode baret op z’n bol gezet”, roepen de Belgische finest boys. En ook : “Geen opleiding, geen muts”.

Een rode baret is een haast heilig symbool dat je enkel kan verdienen. Ermee showen is met andere woorden ‘not done’. De muts heeft een grote symbolische, haast mythische waarde en wordt met deze flauwe kul gebanaliseerd volgens de para’s.

De stevige jongens kregen op de website paracommando.com tekst en uitleg over het ‘incident’. Daar wordt het humor en zelfrelativering genoemd en roemen ze Tom omdat hij de aandacht vestigt op “de mooiste job op aarde”. (zelfrealtivering?)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More