Tom Waes bestuurslid van de Panorama Tower

Dat schermgezicht Tom Waes verhuisd is naar de Panorama Tower is geen nieuws. In diverse interviews vertelt Tom over de schitterende vergezichten vanuit zijn appartement. De Panorama Tower staat op Linkeroever. Net als de Silvertop en de Riverside is de Panorama Tower zo’n zeventig meter hoog.

Minder geweten is dat Tom ook bestuurslid is van deze residentie. Het gebouw was klaar in 1971. Panorama Tower werd ontworpen door architecten Léon Stynen en Paul De Meyer.

De jaren zestig en zeventig van de 20e eeuw waren een periode van economische groei en expansie. De firma Stynen-De Meyer groeide uit tot een van de belangrijkste architectenbureaus in België waarvan ontwerpen, die prijzen ontvingen, hun weg vonden naar publicaties in binnen- en buitenland.

Stynens faam zorgde ervoor dat zijn collega’s hem uitriepen tot de eerste nationale voorzitter van de Orde der Architecten. Een tentoonstelling van zijn werk werd georganiseerd en in 1973 verkreeg hij de gouden medaille van de Belgische architecten. De opdrachten die de firma ontving werden talrijker en meer divers. Beton nam, vooral in de grotere constructies zoals stedelijke kantoorgebouwen en winkelruimtes, een steeds belangrijker plaats in.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More