Toiletten van station Genk voorgoed dicht: te veel seks en drugs

134

Plasje voor je de trein neemt, kan niet meer in Genk.

Een beetje te veel rock and roll blijkbaar in de toiletten van Genk. Na herhaaldelijke klachten besluit de NMBS om de toiletten voorgoed te sluiten. Op een weinig subtiele manier staan er nu zware dranghekken voor de stationstoiletten.

Volgens de politie van zone Carma was het een plek die door de reizigers gemeden werd omdat men het te gevaarlijk vond. De toiletten waren een ontmoetingsplek voor drugsdealers en criminelen geworden. Bovendien bleken de toiletten als een soort fetish-magneet te werken voor koppeltjes met een bijzondere seksuele fantasie.

“We konden niet anders”, aldus de NMBS: “Vandalisme, misbruik en andere ontoelaatbare praktijken hebben ons er toe aangezet om de toiletten te sluiten.”

Maar ja, als je moet gaan, moet je gaan. Wanneer je in de toekomst iemand met een ingehouden maar toch snelle huppelpas van het station naar de bibliotheek ziet lopen, dan is dat iemand die heel dringend ‘moet’. De NMBS voorziet namelijk de toiletten van de bibliotheek als een noodoplossing.

Reizigers die het station van Genk aandoen, weze gewaarschuwd: vergeet niet te gaan voor je vertrekt, of je loopt de kans je aansluiting te missen.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur