Toerisme Vlaanderen betaalt VRT 39.500 euro per aflevering van ‘Vlaanderen Vakantieland’ van amper 15 minuten

Op voorstel van Vlaams minister Zuhal Demir heeft de Vlaamse Regering vandaag het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst tussen Toerisme Vlaanderen en de VRT goedgekeurd om de volgende drie jaar samen te werken rond ‘Vlaanderen Vakantieland’, een hernieuwd tv-programma vanuit het gezamenlijke doel om Vlamingen (en Nederlanders) te inspireren om op ontdekking en op reis te gaan in eigen streek.

In 2021 zullen er 20 afleveringen van 15 minuten gemaakt worden, en in 2022 en 2023 telkens 24 afleveringen van 15 minuten.

De VRT heeft de intentie de reeks uit te zenden in de loop van 2021-2023. Toerisme Vlaanderen betaalt een financiële bijdrage van 2,68 miljoen euro (exclusief btw). Omgerekend dus bijna 39.500 euro per aflevering van amper 15 minuten.

Vlaanderen Vakantieland was een Vlaams toeristisch televisieprogramma dat tussen 1990 en 2015 op zaterdag en zondag bij de openbare omroep op Eén werd uitgezonden.

Vanwege de coronacrisis besloot de VRT het programma nieuw leven in te blazen. De VRT wil daarmee naar eigen zeggen inspiratie bieden voor toerisme in eigen land, waar door de crisis meer nood aan is. Het nieuwe programma komt in het voorjaar van 2021 op tv. Het is wat ingekort en duurt dus 15 minuten.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More