Toen Sabine Appelmans ongewild voor lokeend speelde

In 2007 wordt AIC Europe in België opgericht. Begin 2008 is de NV al failliet. In 2009 wordt duidelijk dat zeker een paar honderd Belgen die in het Turkse Antalya appartementen via AIC kochten, samen voor tientallen miljoenen euro’s werden opgelicht.

De verkopers, Limburgse vastgoedmakelaars, misbruikten ex-tennisster Sabine Appelmans als lokeend. Ze zou stages geven op fraaie terreinen bij de appartementen, maar ook Appelmans werd volgens de media opgelicht.

In 2014 buigt de rechtbank van koophandel zich dan eindelijk over de failliet verklaarde NV AIC Europe (onterecht omschreven als Azur Investment Company), het bedrijf dat appartementen in Turkije ‘verkocht’.

Ex-tennisster Sabine Appelmans was het gezicht van de firma en kocht volgens de media zelf ook enkele flats. AIC Europe zou 520 appartementen bouwen in Antalya, maar sommige flats werden meerdere keren verkocht. Enkele gedupeerden dienden hun schuldvordering in. De rechtbank oordeelt dan niet of er sprake is van fraude of niet, wel welke schuldvorderingen worden opgenomen in het faillissement. Dat zorgde voor de nodige frustraties bij de gedupeerden.

De curator van het faillissement liet al weten dat zij hun geld niet op deze manier zullen terugkrijgen. “Er is maar 27.000 euro in het faillissement. Bevoorrechte schuldeisers zoals de bank en de RSZ krijgen voorrang.” In 2015 wordt het faillissement van AIC Europe afgesloten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More