Toen Michel Verschueren (90) de PVV probeerde te overtuigen

Michel Verschueren wordt vandaag 90. Om dat te vieren halen we een anekdote uit de oude doos. Hiermee willen we uiteraard niet aangeven dat we Michel – voor wie we veel sympathie hebben – een oude… doos vinden.

In het najaar van 1989 neemt de PVV-fractie (nu: Open VLD) van de Kamer zich voor om tijdens het parlementaire werkjaar een harde oppositie te voeren tegen het rooms-rood-gele kabinet.

De uitvoering van de begroting 89 zal daarbij het eerste aandachtspunt zijn. Verder de derde fase van de staatshervorming wil de PVV een gemengde parlementaire commissie.

De PVV-fractie was eerder bijeen in de lokalen en loges van de toen nog succsvolle voetbalclub Anderlecht en hoorde er onder meer een uiteenzetting van manager Michel Verschueren die de PVV- parlementsleden trachtte te overtuigen het wetsvoorstel- Verschueren te steunen waarin een rentesubsidie wordt voorzien voor de voetbalclubs die veiligheidsinvesteringen doen in de stadions.

Dat zou gebeuren via een Fonds voor de veiligheid van sportinfrastructuur dat onder meer gestijfd wordt via een jaarlijkse bijdrage van de Nationale Loterij. Uit de reacties was volgens De Tijd af te leiden dat de Anderlechtmanager bij zijn toehoorders vooral bewondering had opgewekt voor zijn infrastructuur (zoals DDT van De Kampioenen), maar niet iedereen was overtuigd van de ‘ideologische zuiverheid’ van het wetsvoorstel.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More