Toch net iets minder heilig dan de paus

Conservatief Amerika geschokt door vakantiefoto van preutse rector.

Jerry Falwell Jr. is wat men noemt een zeer eervol man, rector van de meeste preutse en christelijke school van het land en zoon van Jerry Falwell senior, die zowaar nog eervoller is, de motor achter de unie tussen tussen diepchristelijk Amerika en de Republikeinse partij, die Ronald Reagan aan de macht bracht en de culture wars tegen progressief Amerika ontketende. We kunnen ons dat nauwelijks voorstellen, maar wie het over conservatief spreekt in Amerika, spreekt over über-degelijkheid. In vergelijking met de Amerikaanse conservatieven is onze CD&V en clubje vrijgevochten linkse rakkers.

Nu goed, rector Jerry Falwell Jr. – de man die de christelijke Amerikanen opriep om voor de ‘liederlijke Trump’ te stemmen – poste een ongelukkig fotootje op Instagram. De onaantastbare rector – die seks buiten het huwelijk en alcohol voor studenten verbiedt, hen aanraadt om zich te bewapen om moslims af te maken en die ‘kampioenen opleidt voor Jezus’ – staat op een vakantiefoto met zijn broek open, buik bloot, met zijn arm om het middel van een vrouw die de zijne niet is en met in zijn linkerhand een glas met een donkere vloeistof die hij grappend ‘zwart water’ noemt, maar die op alcohol lijkt. De foto is genomen aan boord van zijn jacht. Je moet je dat voorstellen dat onze (echt wel keurige en brave) Koen Geens een soortgelijke foto van zichzelf zou posten.

Na verontwaardigde reacties van oud-docenten, oud-studenten en predikanten werd Falwell zaterdag op non-actief gesteld. ‘Er zijn grenzen’, was de teneur onder toonaangevende stemmen uit het evangelische milieu. Een streep door de rekening van Trump.

De rector heeft zich ondertussen geëxcuseerd maar het lam gods is uiteraard al verdronken: “De vrouw is een medewerkster van mijn vrouw, die zwanger is en haar broek niet dicht kreeg. En omdat ik net vergeefs probeerde een oude jeansshort dicht te krijgen die ik al een poosje niet meer had gedragen, maakten we daar een foto van.”

Een uitleg als een ander.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More