Titel van koninklijke opdrachthouder is Geens-zins een cadeau

Top van CD&V voelt zich gepasseerd en boeit Geens aan handen en voeten.

Kersvers partijvoorzitter Joachim Coens voelt zich door de koning aan de kant gezet. De top van zijn partij deelt dat gevoel. Niemand werd op de hoogte gebracht van het manoeuvre van Filip en dat zet kwaad bloed.

Zondagavond kwam de top van de CD&V bijeen en werd aan Koen Geens duidelijk gemaakt dat hij zijn opdracht zo snel mogelijk weer moet beëindigen – het liefst al op 10 februari – en dat hij onder geen beding de Vivaldi-piste mag heropenen. Een regering met N-VA blijft dus een must. Plots krijgt de CD&V een verantwoordelijkheid en dat voelt een stuk minder comfortabel dan in het midden van het bed te liggen. Als Geens straks niet slaagt, dan lijkt het alsof de CD&V nieuwe verkiezingen veroorzaakt en met dat stigma willen ze liever niet naar de stembus trekken.

Voor Bart De Wever is mei een alvast deadline. Dan zijn we een jaar na de verkiezingen en zit er niets anders op dan te besluiten om het nog een keer over te doen.

Bart De Wever komt naar goede gewoonte met een klassieke spreuk, al haalt hij die deze keer de Grieken: “Panta Rhei”. Oftwel alles ligt nog open Koen, probeer de PS maar binnen te halen. Het enige obstakel is dan nog de MR. Als die een bocht wil maken richting paars-geel, kan de federale boot vertrekken. Maar met unitarist Bouchez aan het roer, lijkt het er op dat het schip aan de kade zal blijven liggen. “Een sociaal-economisch programma dat niet onze richting uitgaat, een staatshervorming erbovenop en dan nog eens onze zusterpartij moeten dumpen? Allez, arrête quoi”, liet hij aan De Standaard weten.

En dus, lijkt het erop dat de steden en gemeenten het stembusmeubilair uit de depots mogen gaan halen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More