Tijdelijk COVID-19-distributiefonds van VAF keert eerste toelage uit

Het tijdelijk COVID-19-distributiefonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds VAF heeft de eerste toelage uitgekeerd. De productie Mijn vader is een saucisse van productiehuis A Private View kreeg 50.000 euro. De film gaat over een man die acteur wil worden. Niemand gelooft hem, behalve zijn dochter.

Het VAF creëert een tijdelijk distributiefonds dat tot en met december 2021 de verspreiding van de door het VAF/Filmfonds als majoritair Vlaams gesteunde speelfilms financieel ondersteunt. Het ‘postcoronatijdperk’ brengt volgens het VAF een nieuwe realiteit met zich mee. De markt, die voor de coronacrisis al uiterst competitief was, zal dat na de heropening nog meer zijn. Een kleine groep blockbuster-films zal nog meer schermen opeisen, de overblijvende schermen zullen door nog meer films moeten worden gedeeld.

Met deze maatregel streeft het fonds volgende doelstellingen na: de risico’s voor distributeurs van Vlaamse films verkleinen en het competitieve nadeel ten opzichte van Europese films verminderen; de zichtbaarheid voor Vlaamse films in een uiterst competitieve markt verhogen en optimaliseren, met de nadruk op innovatieve marketing en het ondersteunen van experimenten rond innovatieve manieren van verspreiding van Vlaamse speelfilms.

Deze tijdelijke maatregel loopt tot en met 31 december 2021 en past in het kader van het corona-actieplan van het fonds.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More