Tientallen politici lappen nog steeds wet aan hun laars

Vandaag publiceert het Rekenhof op zijn website en in het Staatsblad de lijsten met mandaten, ambten en beroepen uit 2019 van de openbare mandatarissen, en de lijsten van mandatarissen die geen aangifte van hun mandaten en/of vermogen hebben gedaan. Dit is de tweede publicatie sinds de vernieuwing van de wetgeving. In 2020 heeft 0,5 % van de aangifteplichtige mandatarissen geen mandatenlijst ingediend. In 2019 was dat nog 1,6 %. Het aantal dat geen vermogensaangifte indiende bleef status quo.

De definitieve lijst van de personen die de in artikel 2 van de bijzondere en gewone wetten van 2 mei 1995 bedoelde mandatenlijst niet hebben ingediend kun je vinden in het Staatsblad.

Els Ampe heeft geen aangifte van mandaten en vermogen gedaan. Bert Wollants vinden we terug in het lijstje van de mensen die geen aangifte van hun vermogen hebben gedaan. De volledige lijst staat in het Staatsblad. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More