Tiens, waar zijn alle politiewagens heen in de game Fortnite? (video)

Woop-woop! That’s the sound of da… een uil op XTC? Weten wij veel.

Want van een politiewagen zal het niet meer zijn. Althans, toch niet meer in het razend populaire spel Fortnite. Een Battle Royale-game zonder politieauto’s voelt even raar aan als een mega-dildo zonder glijmiddel. Maar kijk, ook spelontwikkelaar Epic Games kon het dus niet nalaten om aan wat deugdsignalering te doen. 

Het feit dat je elkaar kan afknallen alsof het lieve lust is kan geen kwaad, maar zowel de echte als de virtuele wereld kan precies de aanwezigheid niet meer tolereren van onze jongens en meisjes in het blauw. Misschien eens vragen aan de inwoners van Dijon en Stuttgart hoe een leven zonder orde meevalt? Peachy, naar het schijnt.

Epic heeft zelf nog geen officiële verklaring vrijgegeven voor het verdwijnen van de politiewagens, maar Wall Street Journal heeft van de gamemaker begrepen dat het geen politiek statement wil maken vanwege de protesten tegen politiegeweld in de VS, maar wel ‘gevoelig probeert om te gaan met zaken waar spelers mee te maken hebben’. 

Het verdwijnen van de politiewagens viel samen met de komst van Fortnite Chapter 2, Season 3 update die uitkwam op 17 juni. De Junk Rift, een item waarmee je een politiewagen spawnt, doet nu normale auto’s verschijnen.

Eerder riepen activisten al luid om de politiehond Chase uit de tekenfilm Paw Patrol te schappen.

Urbanus had al die tijd gelijk, de wereld is echt om zeep.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More