Tien pretparkattracties net over de grens die u gedaan moet hebben (foto’s)

Werken bij P-magazine is een hondenbaan. Fotosessies organiseren, cartoons uploaden, pretparken testen… heu wat? Inderdaad, wij naar Phantasialand – net over de grens in Duitsland – om er de tien coolste attracties uit te kiezen. Een hondenbaan, zeiden we!

Taron

Wat? Achtbaan in de themawereld Klugheim. Taron klimt vanuit stilstand naar een rotvaart van heb-ik-jou-daar, maakt een hallucinant aantal bochten om dan – in volle rit! – een tweede keer gelanceerd te worden. Let op het bijna magische geluid dat de rollercoaster daarbij maakt!

Opmerkelijk? Taron heeft maar liefst vier wereldrecords op zijn naam. Hij heeft de meest intensieve katapultlancering ter wereld en is de snelste multilanceerachtbaan. Bovendien is hij de langste multilanceerachtbaan in die bouwstijl. De baan kruist zichzelf 58 keer, met een totaal van 116 kruisingen. Ook dat is – wat had u gedacht? – een record.

Opgepast voor? Wanneer u uit de rollercoaster stapt, is het even zoeken naar evenwicht. Uw hoofdman moest zelfs ondersteund worden door het personeel. Misschien waren die zeven pinten, vijf glazen champagne en een substantie waarvan we de samenstelling niet helemaal begrepen hebben de avond voordien geen goed idee.

Black Mamba

Wat? De zwarte mamba is de snelste slang ter wereld. En snelheid staat ook centraal in de gelijknamige attractie van Phantasialand. Concreet hangt u met de benen los in een rollercoaster die loopings en kurkentrekkers bij de vleet maakt. Redelijk adembenemend allemaal. Zo’n beetje wanneer de giftige zwarte mamba u zou bijten in het echte leven, quoi.

Opmerkelijk? Rollercoaster Black Mamba kreeg de Parkscout Publieksaward voor Beste Achtbaan in – hou u vast – 2010-2011, 2009-2010, 2008-2009 én 2007-2008.

Opgepast voor? Uw sleutels, gsm en andere dierbare bezittingen. U hangt namelijk meermaals ondersteboven. Gelukkig heeft het park een handig opbergsysteem voorzien.

Wurmling Express

Wat? Monorailrit van een paar minuten hoog en droog boven de Fantasy-wereld van het park. Geen snelheid, geen beklimmingen, geen afdalingen en geen loopings. Wel heerlijk rusten en bekomen van de waaghalzerij.

Opmerkelijk? Wanneer de attractieverantwoordelijke merkt dat u nog wel een tweede rustrondje kunt gebruiken – en als het niet te druk is in het park – hoeft u niet uit te stappen. Wij moeten er uitgezien hebben alsof we onder de trein Antwerpen-Brussel gelegen hadden. De parkmedewerker gunde ons maar liefst drie rondjes verpozing.

Opgepast voor? Niets. Helemaal niets. En dat is goed zo.

Colorado Adventure

Wat? Achtbaan in de vorm van een sympathiek ogend mijntreintje. De ideale attractie voor kinderen, denkt u. Tot u er zelf uitkomt en het daaropvolgende halfuur moet bekomen van de sensatie. Ook al ligt de topsnelheid met 50 kilometer per uur niet overdreven hoog, het bochtenwerk maakt het verschil.

Opmerkelijk? Op 11 mei 1996 opende niemand minder dan Michael Jackson de attractie.

Opgepast voor? Overschatting dus. U stapt in het treintje alsof u de Wolf of Wall Street bent in eigen persoon, maar komt er weer uit alsof u de beurscrash van 1929 meegemaakt hebt.

Raik

Wat? De kleine broer van Taron in themawereld Klugheim. En daarom een iets kindvriendelijkere achtbaan. Al moet u dat ook niet te letterlijk nemen. Raik vertrekt met een rotvaart en doet het hele traject nog eens achterstevoren over ook.

Opmerkelijk? Toen Phantasialand themawereld Klugheim begon te bouwen, was er geen sprake van Raik. Pas toen Taron helemaal klaar was, kwam het park met het verrassende nieuws dat er een tweede, minder snelle achtbaan zou komen. Zo kon elk type bezoeker genieten van het nieuwe themagebied.

Opgepast voor? Ook deze achtbaan heeft wereldrecords. Raik is de snelste én de langste familieboomerang ter wereld. Het kan dus wel degelijk snel gaan met dat nakomertje.

Talocan

Wat? Een suspended topspin. Noem Talocan gerust een gigantische stoel van twee rijen die de ene tuimelperte na de andere maakt in een Azteekse omgeving.

Opmerkelijk? Toen Talocan op 23 mei 2007 geopend werd, was hij de eerste topspin van zijn soort in Europa.

Opgepast voor? Vuur, nevel, een angstaanjagende Azteekse stem en dreigende muziek. Nee, Talocan is niet voor de lulletjes-rozewater van deze planeet. Zelfs Eric Daman weigert in de attractie te stappen. En da’s toch de Belg die de attractie aangekleed heeft.

River Quest

Wat? Een rapid river  in themagebied Mystery. U weet wel: van die ronde rubberbootjes waar u met een hoop volk kan in plaatsnemen. Pronkstuk van de kolkende vaartocht is een roloptakeling naar een van de twee verticale liften. Eens boven valt uw mand zomaar even elf meter naar beneden.

Opmerkelijk? Alweer een recordhouder daar in Phantasialand. River Quest is met een passage op tweeëntwintig meter hoogte – daar waar de lift u naartoe brengt – de hoogste rapid river  ter wereld.

Opgepast voor? De toeschouwers in de wachtrij. Die kunnen de inzittenden van zo’n mand (tegen betaling) extra nat maken. Sympathiek in het kille voor- of najaar.

Chiapas

Wat? De typische boomstammetjes die u in veel attractieparken vindt, maar dan gebracht in een Zuid-Amerikaans oerwoud. (Chiapas is een deelstaat in het zuiden van Mexico). Het venijn zit ‘m in deze attractie in de staart.

Opmerkelijk? Ook Chiapas is recordhouder. De waterattractie mag zich de steilste waterbaan ter wereld noemen. Even wachten tot de laatste afdaling en u begrijpt wat we bedoelen met het venijn en die staart.

Opgepast voor? De plaats die u kiest. Ook na Chiapas weten we niet welke plaats nu precies het droogst blijft op zo’n boomstammenparcours; die vooraan of achteraan. 

Maus-au-chocolat

Wat? Interactieve darkride. U neemt plaats in een karretje met pistool en moet met een driedimensionale bril op de neus alle virtuele muizen in een bakkerij neerschieten. Dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, want de bakker zit met een muizenplaag buiten proportie en de beesten zijn nog eens snel ook.

Opmerkelijk? Voor elke muis die u naar de muizenhemel stuurt, krijgt u punten. Bedoeling is dat u meer ongedierte afknalt dan de persoon naast u. Net wanneer u denkt dat u het niet onaardig gedaan heeft, komt de topscore van het park tevoorschijn. U voelt zich plots zo klein als de muizen die u neergeschoten heeft.

Opgepast voor? De muizen. Ze komen soms zo angstaanjagend dichtbij dat het lijkt alsof ze op uw gezicht komen zitten.

Berlin

Wat? Geen echte attractie natuurlijk, wel een even rustig als ruimtelijk plein in het park. Hadden we nodig na de capriolen van Taron en consorten. We zijn immers geen zestien jaar meer. En die zeven pinten, vijf glazen champagne en substantie waarvan we de samenstelling niet helemaal begrepen hebben, speelden weer op.

Opmerkelijk? Naast voortreffelijke en uitnodigende eetkraampjes – in Phantasialand vindt u werkelijk alle soorten gerechten! – staan er zowaar naar de zon georiënteerde ligstoelen op het Berlijnse binnenplein.

Opgepast voor? Niet veel eigenlijk. Of het moest een zonneslag zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More