Theo Francken ziet ironie van zijn eigen woorden niet in (en de leukste reacties)

Het tendentieuze artikel in De Morgen, over een vermeende nieuwe visafraude, blijft de gemoederen verhitten. Theo Francken, koning van de verontwaardigde tweet, besefte in zijn reactie blijkbaar niet dat hij zichzelf ermee een doelwit zou maken voor heel wat leedvermaak.

De zaak rond Saeed Bashirtash lijkt een scheet in een fles te gaan worden. En de politieke recuperatie die errond aan de gang is, kan gerust beschamend genoemd worden. De ‘open brieven’ vliegen weer in het rond. 

En ook De Morgen probeert zijn duit in het zakje te doen, door de situatie te koppelen aan de zaak Kucam. Francken maakte daar een heel slechte beurt, ook al neemt hij er nog steeds geen enkele verantwoordelijkheid voor (“ik ben over de hele lijn vrijgepleit”).

Deze zaken hebben echter niets met elkaar te maken. En de doorzichtige poging van De Morgen om die N-VA-nachtmerrie weer op te rakelen, deed franke Theo uit zijn twittersloffen schieten.

Op zich had hij nog een punt ook. Maar de manier waarop hij reageert kan je op zijn minst ongelukkig noemen. Als je zijn naam even wegdenkt, lijkt het immers alsof we naar een tweet zitten te kijken die iemand náár Francken stuurde. Ten tijde van de zaak Kucam dan.

Uiteraard was er achteraf heel wat leedvermaak, en we brachten onder zijn tweet dan ook enkele van de leukere reacties samen. Volgende keer beter, Theo.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More