Theo Francken start vanuit de oppositie campagne voor nieuw migratiebeleid (video)

Twitter plaatst meteen een waarschuwing voor “mogelijk gevoelige content”.

“Wie Australië illegaal probeert te bereiken, verliest het recht op verblijf en krijgt zeker 30 jaar lang geen toegang tot het grondgebied”, dat is één van de stokken achter de deur van het Australische systeem om illegale migratie te ontmoedigen. N-VA – en met name de voormalige Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, The Francken – starten een campagne op sociale media om haar pleidooi voor het Australisch asielmodel kracht bij te zetten. Twitter plaatste meteen een waarschuwing voor “mogelijk gevoelige content”.

Volgens Francken is het Australisch migratiemodel nodig om voor eens en altijd komaf te maken met illegale en ongecontroleerde migratie” en mensensmokkel tegen te gaan. De Australische aanpak leidde tot een zeer drastische daling van het aantal doden op zee”, aldus Francken. Hij verwijst naar het grote aantal migranten dat daarentegen het leven laat in de Middellandse Zee.

N-VA wil haar pleidooi kracht bijzetten met een resolutie in de Kamer. “Het blijft dweilen met de kraan open zolang er Europees verblijfsrecht verleend wordt na een illegale reis. We stimuleren mensensmokkel in plaats van ze te bestrijden”, aldus Theo Francken.

In een videoboodschap geeft Francken tekst en uitleg. “Australië is een eiland en de EU niet”, zegt hij. Maar dat neemt niet dat hun methode op een creatieve manier kan worden omgezet naar Europa en ons land in het bijzonder. Francken wil – onder andere – akkoorden afsluiten met Tunesië, Marokko, Senegel en Egypte om écht veilige en menswaardige opvang – onder toezicht van de UNHCR – te voorzien, voor hen die proberen via de zee de Unie binnen te geraken. Daarnaast moeten we, volgens Francken, als Europa maar eens duidelijk maken dat we illegale migratie niet tolereren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More