Theo Francken post boos beelden van commissievergadering (video)

Migratievoorstel van Francken wordt koud weggestemd.

Vorige week kwam Theo Francken (NV-A) met een voorstel voor een nieuw migratiemodel naar Australisch voorbeeld. Bedoeling van Francken was/is om “voor eens en altijd komaf te maken met illegale en ongecontroleerde migratie” en mensensmokkel tegen te gaan. En dus diende hij een resolutie is in in de kamer.

Francken was in een vorig leven Staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Zijn voorstel werd dan ook met fronsende wenkbrauwen onthaald.

Vandaag bleef het niet bij vrijblijvend gefrons, maar werd zijn voorstel koudweg opzij geschoven. Er komen dus geen hoorzittingen. Er komt gewoon helemaal niets. Daar werd Theo zo boos van, dat hij besloot om een fragment van de vergadering op de sociale media te gooien. “Ik werk dit jaar 21 jaar in de Wetstraat”, schrijft Francken. “De kloof tussen waar de burger van wakker ligt en waar het parlement zich hele dagen mee bezighoudt, is nooit zo groot geweest. En ik heb het niet over het wekelijks uurtje slecht theater op donderdagnamiddag. Kijk hoe het er echt aan toe gaat in de commissies”.

Samengevat: dit is het verschil tussen besturen en oppositie voeren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More