The Wall is de nieuwe gigantische 146-inch 4K TV van Samsung (foto’s)

Er is een tv-oorlog gaande op de grootste technologiebeurs ter wereld. Onlangs stelde LG er zijn 88-inch 8K OLED-tv voor. Maar Samsung komt nu met een monsterlijke 146 inch (3,7 meter) microled-tv op de proppen.

In tegenstelling tot oled zijn de leds bij microled niet organisch, waardoor er in het paneel minder lagen vereist zijn, met een dunner toestel tot gevolg. Er hoeven ook geen kleurenfilters of blacklight gebruikt te worden.

Waar de QLED tv’s van Samsung – en andere lcd led tv’s – verlicht worden door leds achter het lcd-paneel, zijn de pixels bij microLED gebaseerd op minuscule leds die zelf licht en kleur weergeven. Dit moet zorgen voor dieper zwart, een groter kleurbereik, een hoger contrast en een hogere helderheid.

The Wall’ van Samsung is trouwens een volledig modulair scherm, dus te transformeren naar ieder formaat. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf staat de gebruikte techniek garant voor duurzaamheid, effectiviteit, lichtrendement, levensduur en stroomverbruik. 

De prijs en ingebouwde features zullen pas over een paar maanden worden aangekondigd. Maar dat deze tv allesbehalve een muurbloempje is, weten we nu al.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More