‘The Shining’: hoe alleen kan je zijn…

Een waanzinnige Jack Nicholson in een waanzinnige film.

Elke schrijver zou ‘The Shining’ hebben willen schrijven, maar het was Stephen King die de klus klaarde. Elk acteur zou Jack Torrence willen spelen, maar het was Jack Nicholson die het meesterlijk volbracht. ‘The Shining’ is een film waaraan je niet ontkomt. Je zit meteen ‘in’ het verhaal en je neemt het achteraf nog enkele uren met je mee.

Jack Torrance is een schrijver met een writer’s block. Wanneer hij wordt aangenomen voor een baan als huismeester van het prestigueuze Overlook Hotel, dat zich op een afgelegen plek in de bergen van Colorado bevindt, ziet hij dit als de ideale gelegenheid om inspiratie op te doen en zijn boek af te werken. Bovendien is het de perfecte plek om samen met zijn vrouw Wendy en zijn zoontje Danny tot rust te komen. In al zijn arrogantie slaat hij de geruchten dat er kwade krachten in het hotel zouden huizen in de wind, net als het lugubere verhaal over de vorige huismeester, die waanzinnig is geworden en daarna op gruwelijke wijze zijn gezin heeft uitgemoord.

PLAY 6 / 28 maart, om 21:45 – 00:05 : ‘The Shining’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More