‘The Rise of the Murdoch Dynasty’: de macht van de media

Hoge bomen vangen veel wind.

Het imperium van Rupert Murdoch is het gevolg van een levenswerk met veel bochten. Vanuit Australië bouwde Murdoch – nadien ook in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten – een enorme mediaconcentratie op. Murdoch wordt vaak gezien als de meest invloedrijke mediamagnaat in de politiek.

In een driedelige reeks volgen we het bochtige parcours van geld en macht.

Deel één:

Met de verkiezingen van 1997 in het Verenigd Koninkrijk in aantocht moet Rupert Murdoch beslissen wie hij zal steunen: Tony Blair of John Major. Een steun waarvoor een zware prijs dient betaald te worden. Daarnaast moet hij ook beslissen wie van zijn kinderen zijn imperium zal overnemen. Zijn huwelijk met Wendi Deng wordt niet door iedereen in zijn familie aanvaard en wanneer zijn dochter trouwt met een man die niet echt fan is van Rupert, komt zijn opvolging in het gedrang. Wanneer hij aan de top van zijn carrière lijkt te staan, komt Rebekah Wade, hoofdredactrice van ‘The Sun’, met informatie die zijn imperium doet wankelen.

CANVAS / 01 december, om 23:15 – 00:05 : ‘The Rise of the Murdoch Dynasty’

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More