‘The House That Ghosts Built’: film over meest bezeten huis ter wereld (video)

Duizenden spoken zouden er in het enorme huis wonen: dat is niet niks natuurlijk.

Sarah Winchester was getrouwd met William Winchester. Die was, samen met Oliver Winchester, de man achter de Winchester wapen- en munitiefabriek.

In 1866 kregen de twee een dochtertje, dat na amper een maand al stierf. Wat later trok ook William naar de eeuwige jachtvelden. Doodongelukkig trok Sarah naar een waarzegster. Die vertelde dat haar dochtertje en man omgebracht waren door geesten van mensen die vermoord werden door Winchester-vuurwapens. Zij zou ook spoedig het loodje leggen, tenzij ze een onderkomen bouwde voor de zielen van alle Winchester-slachtoffers ter wereld. Zo lang er aan dat huis zou gebouwd worden, zou Sarah in leven blijven.

In 1922 telde het huis ongeveer 160 kamers, tienduizend ramen en tweeduizend deuren en Sarah, die vond het welletjes geweest. Ze liet de bouwwerken stilleggen. Toeval of niet: enkele maanden later blies ze haar allerlaatste adem uit. Ze mocht wel 82 jaar worden.

Vandaag is het Winchester Mystery House zoals het tegenwoordig heet, voor een klein gedeelte toegankelijk voor het publiek. In de rest van de enorme woonst zouden te veel onverklaarbare dingen gebeuren als ze door mensenvoeten worden betreden.

Dat verhaal werd nu verfilmd. The House That Ghosts Built. Onder alvast de trailer, februari volgend jaar op het grote scherm.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More