The Hoff houdt grote uitverkoop waaronder zijn pratende Pontiac (video)

Een zelfrijdende auto die werkt op spraakcommando met ingebouwd navigatiesysteem. Nu klinkt het als de normaalste zaak van de wereld, maar in de jaren tachtig konden ze daar enkel van dromen.

Behalve Michael Knight dan, gespeeld door David Hasselhoff. In de serie Knight Rider had hij de eer om rond te rijden met de wagen uit de toekomst. Een zwarte Pontiac Firebird Trans Am met een sarcastisch gevoel voor humor en de nodige gadgets. Nadat de serie in 1986 tot zijn einde kwam, kreeg Hasselhoff een eigen exemplaar van de wagen mee naar huis.

De vriendschap tussen The Hoff en zijn KITT loopt nu op zijn einde. Net zoals Gertje zijn Samson aan de deur heeft gezet, vond de 68-jarige acteur met de titel ‘meest bekeken man op tv’ het hoog tijd om zijn bekende wagen van de hand te doen.

Krap bij kas of plaatsgebrek? We gokken op het laatste, want volgens zijn ex-vrouw Pamela Bach was het vermogen van de acteur in 2016 nog zeker 112 miljoen dollar en kan hij de jaarlijkse alimentatie van 252.000 dollar makkelijk betalen.

Verwacht wordt dat KITT tussen de 175.000 en 300.000 dollar gaat opleveren. Als de auto voor minstens 25 procent meer dan de oorspronkelijke vraagprijs wordt verkocht, komt Hasselhoff de auto zelf afleveren.

Maar niet alleen KITT moet eraan geloven. De acteur laat 146 items veilen uit zijn privécollectie, waaronder een rode Baywatch-zwembroek die hij droeg in een bijrolletje in een Spongebob-film. In diezelfde film dook ook een gigantische wassen replica van David Hasselhoff op, met bijhorende borsthaar uiteraard. 

The Hoff hoopt dat zijn wassen evenbeeld tussen de 700.000 en 1,5 miljoen dollar opbrengt. Tenslotte is er ook de mogelijkheid om samen met hem te lunchen. Hij hoopt dat iemand daar tussen de 10.000 en 20.000 dollar voor neerlegt.

Tja, voor zoveel poen, mag gerust Pamela Anderson ook aanschuiven aan tafel. In rood badpak liefst.

 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More