Thaïs schietgebedje tegen corona komt extreem lullig over (foto)

De Thaise koning Maha Vajiralongkorn maakt zichzelf tegenwoordig echt niet populair bij zijn bevolking.

Terwijl hij en zijn harem van 20 vrouwen momenteel verblijven in een luxe hotel in de mondaine Beierse wintersportplaats Garmisch-Partenkirchen, kreunt Thailand onder de gevolgen van het coronavirus. Miljoenen inwoners die afhankelijk zijn van het toerisme, moeten nu een alternatieve manier zoeken om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Maar de Thaise koning heeft het helaas te druk om zich iets van deze problemen aan te trekken, daar zijn loempia overuren draait in Duitsland.

Ondanks dat er zware straffen staan op het bekritiseren van de monarchie, klinkt de proteststem van de Thaise bevolking tegen hun heerser steeds luider en luider. De Thaise hashtag, vrij vertaald: #waaromhebbenwijeenkoningnodig is momenteel trending in het prachtige land. Dan hebben wij toch chance met ons Flipke.

Gelukkig proberen de Thai elkaar moreel te ondersteunen door positieve boodschappen de wereld in te sturen en zodoende elkaar een hart onder de riem te steken.

Over ‘onder de riem’ gesproken: volgende steunbetuiging van een hotel in Bangkok zorgt voor veel ‘geleuter’ op de sociale media. Ze lieten enkel de lichten in de hotelkamers aan, zodat de toeschouwers buiten de vorm van twee handen in gebedshouding konden aanschouwen. Dat was echter niet meteen de eerste associatie die men maakte.

Of was het toch stiekem een verwijzing naar hun koning op wie ze nu echt – hier komt ie – een pik hebben?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More