Test: is Tesla Model 3 echt beter dan BMW M3? (video)

‘De Tesla Model 3 zal beter worden dan een M3’: dat was destijds een erg straffe uitspraak van de heer Musk. Maar is dat ook zo?

De Tesla Model S P100D accelereert zo snel dat je je passagiers in je broek letterlijk in de broek kunt laten plassen: dat hadden we zelf eerder al eens een week lang getest. Die Model S rijdt zelfs behoorlijk dynamisch om zo’n slagschip te zijn, maar een sportsedan kan je ‘m moeilijk noemen.

De nieuwe Tesla Model 3 – en dan vooral het lange wachten erop – heeft heel wat teweeg gebracht. Aanvankelijk was er gezegd dat hij de elektrische auto moest worden die qua prijs voor de meerderheid van de bevolking een haalbare kaart zou zijn, maar uiteindelijk kwam de Model 3 toch wat duurder uit dan gedacht.

Elon Musk deed eerder nog een straffe uitspraak over de Tesla Model 3: dat hij beter zou rijden dan een BMW M3. Gedurfd, want de M3 is de maatstaf in de klasse der supersportieve sedans.

Bij Top Gear besloten ze te testen of er waarheid schuilt in Musks gevleugelde woorden. De Tesla is – uiteraard – sneller in de sprint van 0 naar 100, maar boendert-ie ook in de kortste tijd over een circuit? En kan je er een beetje mee driften? Dat zie je in onderstaande video.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More