Terug naar school is onmogelijk te regelen

Vier kinderen? Vier verschillende agenda’s.

Van alle nieuwe maatregelen is het heropenen van de scholen wellicht het meest onmogelijke en chaotische voorstel. De overheid moedigt de mensen aan om te gaan werken, maar voor wie kinderen heeft wordt dat straks een (bijna) onmogelijke opdracht. Het is voor velen nu al een agenda-puzzle, maar als straks de fases van Wilmès en Weyts opstarten, worden veel gezinnen een klein taxibedrijf.

We geven je het voorbeeld van Kim Montens – een moeder van vier – die op De Zevende Dag haar verhaal deed. Kim heeft vier kinderen tussen de twee en de twaalf jaar oud. Twee van de vier mogen straks weer naar school , eentje niet, de kleinste is nog te jong. Over opvang heeft ze nog geen nieuws. De oudste mag vanaf 15 mei op proef naar school om dan eventueel de 18de definitief weer te starten. Dat wil zeggen twee volle dagen of vier halve dagen. Die van het tweede leerjaar zal vier dagen per week naar school mogen. Die van het vierde leerjaar zou in principe thuis moeten blijven. En dan is er natuurlijk nog het kind van twee dat naar de opvang zou moeten.Tussendoor gaan werken, inkopen doen en de rest van het huishouden redden?

Wellicht zal mevrouw Wilmès – die zich met 16.000 stemmen de verkozen vertegenwoordiger van het volk vindt – hier een oplossing voor hebben? Of moeten we voor onderwijs alleen maar bij minster Weyts zijn? Euh!? Even navragen.Bij wie?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More