Terrasje doen in Venetië? Neem dan maar genoeg centen mee (foto)

Sommige mensen weten dat al. Nu ook de meneer uit onderstaand verhaal.

De Chileen Juan Carlos Bustamente keek er al jaren naar uit om eens naar het romantische Venetië te trekken, toen het er op zijn 62-ste eindelijk van kwam.

Het historische centrum van Venetië spreekt met zijn vele kanalen tot ieders verbeelding en oogt idyllisch op foto’s en in films. Dat is het ook, ook al durft het er tijdens de zomermaanden wel eens stinken naar zweet, duivenstront en riool. Geen wonder dus dat de Italiaanse gemeente jaarlijks heel wat toeristen lokt.

Waar veel toeristen komen, daar zijn de (horeca)prijzen iets hoger, dat is logisch. De wet van vraag en aanbod, weet je wel.

Juan Carlos Bustamente en zijn gezelschap namen er enkele dagen geleden, op een terrasje, twee waters en twee koffies. Toen de ober nadien met de rekening kwam, schrok hij zich een hoge hoed. 43 euro, alstublieft.

Bustamente besloot de rekening – en daarbij meteen zijn ongenoegen – op Facebook te posten en hij kreeg meteen heel wat bijval, zelfs uit Italië. Menig Italiaan vond dit je reinste afzetterij. Er waren er zelfs die vonden dat de polizia de zaakvoerder in kwestie in de prigion moest steken.

Die uitbater had echter zijn antwoord ook al klaar. “Dan had hij maar binnen moeten komen in de plaats van op het terras gaan te zitten. Binnen kost een koffietje anderhalve euro. Maar nee. Mensen willen in het zonnetje gaan zitten op het San Marcoplein, met uitzicht op de basiliek, en van de muziek van het orkest genieten. Het staat op onze kaarten dat op het terras zitten meer kost, dan hadden ze maar beter moeten lezen.”

Tja, en zo heeft die mens ook gelijk natuurlijk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More