Terechte vraag op gemeenteraad over flater met grote rotsblokken in Brusselse straten

Morgen staat op de gemeenteraad van de stad Brussel een terechte vraag op de agenda. Brussels gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) wil details over de flater met grote rotsblokken geplaatst in de Koloniënstraat en op andere locaties in Brussel.

Brussel-Stad legde een paar weken geleden immers een zestal grote en gevaarlijke rotsblokken neer aan een oversteekplaats in die Koloniënstraat vlakbij het Centraal Station. Dat kwam de stad volgens Bruzz op veel kritiek te staan op sociale media.

Het kabinet van schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) erkende dat het niet om de meest ideale oplossing ging en was toen al bezig om de rotsen te vervangen door wit-rode signalisatieborden. De rotsblokken moesten net de verkeersveiligheid verhogen volgens het kabinet van Dhondt (Groen). De rotsen waren evenwel gevaarlijk en slecht zichtbaar. Els Wauters, persverantwoordelijke van schepen Dhondt, gaf toe aan Bruzz dat het niet “om de meest elegante oplossing ging”.

Ook in de Kapellestraat stonden vijf rotsblokken tussen het fietspad en het voetpad op een plaats waar parkeren verboden is. “Levensgevaarlijk”, reageren honderden Facebookgebruikers volgens Bruzz. “Die rotsblokken zullen ’s nachts onzichtbaar zijn. Goed om een motorrijder te doden.” Het kabinet van Dhondt reageerde lakoniek dat autobestuurders blijkbaar niet houden van rotsblokken.

De terechte vraag van Debaets naar deze absurde beslissing om gevaarlijke rotsblokken in het midden van drukke Brusselse straten zou ook een antwoord moeten opleveren naar de kostprijs van deze onnozele operatie. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More